Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Utrecht steekt miljoenen in TivoliVredenburg

Home

© ANP

De gemeente Utrecht wil jaarlijks miljoenen extra uittrekken om een goede exploitatie van muziekcentrum TivoliVredenburg mogelijk te maken. "Investeren in TivoliVredenburg is investeren in de groei van de stad", aldus wethouder Kees Diepeveen.

"De maatschappelijke en economische waarde van TivoliVredenburg voor Utrecht is groot", zegt Diepeveen. "We zetten een streep onder het verleden en geven TivoliVredenburg de ruimte om te investeren."

De jaarlijkse huur wordt omlaaggeschroefd met 1,856 miljoen euro. Daarnaast krijgt het centrum jaarlijks 400.000 euro 'om de bedrijfsvoering te versterken en de programmering verder te ontwikkelen'. Daarbovenop krijgt TivoliVredenburg in 2017 eenmalig 1,1 miljoen euro om het eigen vermogen op te krikken.

De lastenverlichting voor de muziektempel is in ieder geval voorzien voor de jaren 2017-2020. Het extra geld gaat niet ten koste van het budget voor andere culturele instellingen in de gemeente.

Deel dit artikel