Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Unieke schildpad Eenzame George overleden

Home

Redactie

Eenzame George © afp

'Eenzame George', het laatste exemplaar van een soort reuzenschildpadden die leefden op de Galapagoseilanden, is gestorven. Dat heeft de directie van het nationaal park waar hij verbleef bekendgemaakt.

Eenzame George werd dood aangetroffen in zijn hok door de man die hem al veertig jaar verzorgt, Fausto Llerena. De reuzenschildpad is naar schatting honderd jaar oud geworden. Dat is relatief jong, want deze dieren kunnen tot tweehonderd jaar worden. De directie van het nationaal park heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van zijn dood.

George was een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Er zijn duizenden reuzenschildpadden op de Galapagoseilanden, maar van zijn soort (Chelonoidis nigra abingdoni, ook wel Pinta-eilandschildpad genoemd) blijven er nu geen meer over. Zijn soort werd in 1972 ontdekt door een Hongaarse wetenschapper.

Nageslacht
De voorbije jaren werd nog geprobeerd om voor nageslacht te zorgen, maar dat mislukte. George leefde meer dan vijftien jaar samen met een wijfje van het naburige eiland Isabela, maar de eieren raakten niet bevrucht. George zal nu waarschijnlijk gebalsemd worden, zodat ook toekomstige generaties hem nog kunnen aanschouwen.

Lees verder na de advertentie
© afp
© REUTERS
Twee verzorgers voeren de dode schildpad af. © apHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie