Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Uni-vest ziet af van Breevast en verkoopt certificaten

Home

Vastgoedfonds Uni-Invest heeft zijn pogingen opgegeven om branchegenoot Breevast over te nemen. Uni-Invest heeft zijn belang in het Utrechtse fonds, 32,1 procent van de geplaatste certificaten, verkocht aan Cottingham Corporation NV en E.A. de Mol van Otterloo. Die zien daardoor hun belang in certificaten toenemen tot ruim 90 procent.

De verkoop wordt pas definitief als de kopers met Breevast overeenstemming hebben bereikt over enkele punten op het gebied van verdere samenwerking. Dat lijkt geen groot probleem. De Mol van Otterloo kreeg vorig jaar al een belang van 33 procent in Breevast, toen hij zijn bedrijf Eurostate aan Breevast verkocht tegen aandelen. Dat was een klap voor Uni-Invest, dat daardoor zijn al opgebouwde belang in Breevast flink zag verwateren.

Uni-Invest bouwde een fors belang op in Breevast om dat fonds over te kunnen nemen. Het Utrechtse bedrijf voelde zich overvallen en wenste niet op de avances van de Amsterdammers in te gaan. Breevast verzette zich verder door beschermingsprefs te plaatsen. Pogingen van Uni-Invest om de bescherming via een procedure voor de Ondernemingskamer te doorbreken, hadden geen succes.

Uni-Invest krijgt voor zijn certificaten f 25 per stuk, ongeveer de koers die gisteren op de Amsterdamse beurs gold. Het belang in Breevast heeft het fonds een totaal rendement van 15,6 procent op jaarbasis opgeleverd.

Deel dit artikel