Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ultra-orthodoxe joden: ijs likken is obsceen

Home

Robin de Wever

© ap

IJs likken nodigt uit tot promiscuïteit, vinden Jeruzalemse Sikrikim-Joden. In de ultra-orthodoxe wijk Mea Shearim vernielden ze deze week jurkenboetieks, boekenwinkels en ijswinkels.

De groep van ongeveer honderd mannen protesteert tegen het in hun ogen liberale karakter van de wijk. Mea Shearim is al een bolwerk van orthodoxie. Eerder voorzag de eigenaar zijn winkel van een bord dat openbaar likken verbiedt, meldt Reuters. Bovendien is er voor beide geslachten een aparte ingang.

Sikrikim-joden vormen een ultra-orthodoxe splintergroepering. Ze menen dat het stichten van de staat Israël in de vorige eeuw een zonde was. Volgens hen mag alleen God de Joodse staat herstellen. Een Jeruzalemse rabbi-politicus noemt de Sikrikim 'een erg kleine en erg extremistische groep'.

Promiscue
Op de muur van een jurkenwinkel schreven ze met graffitiletters het woord 'promiscue'. De jurken zouden er onzedelijk zijn. Eerder protesteerden ze al bij een meisjesschool. Ook de rokken van de schoolgaande meisjes zouden promiscue zijn.

Een boekwinkel werd sinds de opening anderhalf jaar geleden meer dan tien keer aangevallen. Vorige week spoten Sikrikim lijm in de sloten. Zo zouden ze de eigenaar straffen voor het verkopen van zionistische boeken - lectuur die de staat van Israël bepleit.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie