Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Uit het privé-archief van de familie Alberti

Home

17.35 uur, Nederland 2

Omroep Max zendt vanavond een documentaire uit over het leven van Willy Alberti. De familie Alberti is erin te zien door de ogen van de 8 millimeter-camera van de volkszanger zelf. Het unieke materiaal is door de familie speciaal beschikbaar gesteld.

Willy Alberti (1926-1985) had gedurende zijn leven, thuis en op reis, de gewoonte om alles te filmen. De documentaire geeft een uniek kijkje in het leven van de familie Alberti door de jaren heen. Thuis met Sinterklaas, op vakantie in Zwitserland en op tournee door de Verenigde Staten.

De documentaire wordt uitgezonden op Max op de dag dat in Amsterdam het Jordaanfestival begint.

Morgen zullen op dit beroemde festival eveneens liederen worden gezonden van Alberti, de tenor die met aan keur aan Jordanese artiesten, het levenslied in Amsterdam en Nederland groot maakte.

Willy Alberti werd als Carel Verbrugge geboren als derde kind in een gezin van acht. Zijn geboortehuis staat in de Konijnenstraat in de Jordaan. Als vijfjarig knaapje begon Verbrugge al op straat te zingen, soms samen met zijn neef Jantje van Musscher (Johnny Jordaan). Na de oorlog bestaat zijn repertoire steeds meer uit Italiaanse liedjes. Zijn ster rees snel. Pas in de jaren zeventig moest hij iets aan populariteit inboeten.

Deel dit artikel