Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twittermedewerker haalt account Trump offline op laatste werkdag

Home

Redactie

© REUTERS

Het Twitteraccount van de Amerikaanse president Donald Trump is afgelopen nacht even uit de lucht geweest. Aanvankelijk sprak Twitter van een 'menselijke fout', maar later bleek er opzet in het spel te zijn geweest. 

Een medewerker was aan zijn of haar laatste werkdag bezig bij het bedrijf en zou het account expres uit de lucht hebben gehaald. Twitter doet onderzoek naar het voorval. 

Lees verder na de advertentie

Zodra het account weer online was, stuurde de president alweer diverse tweets de wereld in, onder meer over belastinghervorming en over fraude bij de Democraten.

Trump gebruikt het sociale platform veelvuldig om beslissingen, mededelingen en commentaren op gebeurtenissen met zijn volgers te delen. Zo meldde hij vlak na de aanslag in New York dat de dader de doodstraf zou moeten krijgen, een tweet die veel ophef veroorzaakte.

Trump heeft 41,7 miljoen volgers op zijn persoonlijke Twitter-account. Op zijn tweede account, het officiële account van de president van de Verenigde Staten @POTUS, heeft hij nog eens ruim 20 miljoen volgers. In juni dit jaar zei Sean Spicer, de toenmalige persvoorlichter van Trump, dat de tweets van de president beschouwd moeten worden als officiële uitingen van het Witte Huis. 

Deel dit artikel