Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twitter beschermt gebruiker internetdienst

Home

© Thinkstock

De internetdienst Twitter weigert gehoor te geven aan het bevel van een rechtbank in New York om informatie over een van zijn gebruikers aan justitie te overhandigen. Het gaat om een zaak die door een Amerikaanse organisatie voor burgerrechten wordt omschreven als een belangrijke test voor de vrijheid van meningsuiting online.

Twitter zegt de informatie niet te kunnen overhandigen omdat het daarmee federale wetten zou overtreden en de eigendomsrechten van de gebruiker op zijn Twitter-berichten zou schenden.

Occupy
De informatie die justitie opeist, betreft een Twitteraar die wordt vervolgd wegens het verstoren van de openbare orde tijdens een protest vorig jaar van Occupy Wall Street op de Brooklyn Bridge in New York.

De Amerikaanse organisatie voor burgerrechten ACLU zwaaide Twitter lof toe omdat het internetbedrijf volgens haar pal staat voor de vrijheid van meningsuiting.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie