Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twist over rapport rijksrecherche filefuik

Home

De politie heeft bij het opzetten van een fatale filefuik op de snelweg A2 haar eigen regels niet nageleefd.

Volgens advocaat Gerald Roethof blijkt dat uit onderzoek van de rijksrecherche naar de handelingen van de politie om een benzinedief te pakken te krijgen.

De officier van justitie zei vandaag bij de rechtbank in Utrecht dat het rapport juist extra bewijs bevat tegen de 47-jarige verdachte Maikel R. uit Tilburg.

R. reed een half jaar geleden na het stelen van benzine in op een file die door de politie was veroorzaakt. De bestuurder van een andere auto kwam om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt R. van doodslag en poging tot doodslag. R. wordt op dit moment onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Advocaat Roethof herhaalde dat het volgens verschillende rapporten niet juist was om op een rustige dag een filefuik te creëren. Hij vroeg de rechtbank R. onmiddellijk vrij te laten, maar de rechtbank heeft dat verzoek afgewezen.

Het is de bedoeling dat de zaak op 24 september inhoudelijk wordt behandeld.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie