Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twente neemt de bij PSV overbodige Ellerman over

Home

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Juul Ellerman van PSV overgenomen. De 28-jarige aanvaller, die gistermorgen in Enschede medisch is gekeurd, heeft een driejarig contract ondertekend.

Ellerman kwam vorige week tot overeenstemming met Roda JC, dat echter om uitstel vroeg. FC Twente meldde zich en deed snel zaken met de speler, die bij Sparta (drie jaar) en PSV (zes seizoenen) in 201 wedstrijden in de eredivisie uitkwam.

Ellerman, vijfvoudige international, vervangt in Enschede Boudewijn Pahlplatz, die de omgekeerde weg aflegde en naar Eindhoven vertrok. Ook Erik ten Hag verlaat FC Twente. De middenvelder tekende bij RKC een eenjarig contract, met een optie voor een tweede seizoen.

Ellerman is de derde overbodige speler bij PSV die deze week een nieuwe club heeft gevonden. Dinsdag tekende de 31-jarige verdediger Berry van Aerle een tweejarig contract bij de eerste-divisieclub Helmond Sport. Een dag later kwam Jerry de Jong tot een akkoord met de Franse club Caen, eveneens voor twee seizoenen.

Deel dit artikel