Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tweede etappe: Auray - Saint-Brieuc (164,5 km)

Home

Auray beleeft een primeur. Voor het eerst is de stad in Bretagne etappeplaats. In Saint-Brieuc heeft men met tien doorkomsten al flink wat ervaring met de Tour.

Op een kilometer of 7 afstand van Saint-Brieuc stond de wieg van een Franse wielerlegende. Op 14 november 1954 werd Bernard Hinault geboren in Yffiniac. Profwielrenner Sébastien Hinault kwam ter wereld in Saint-Brieuc.

In de tweede etappe kan het alle kanten op, ook afhankelijk van het weer. Met regen zullen delen van het parkoers spekglad worden, waardoor klassementsrenners extra op hun hoede moeten zijn. Het is de vraag wie er vandaag wint: De avonturier die met een vroege vlucht is meegegaan, of toch een van de sprinters? In elk geval is duidelijk dat geletruidrager Alejandro Valverde geen extra inspanningen wil doen om het leiderstricot te verdedigen. De Spanjaard spaart liever zijn krachten voor de komende tijdritten en bergetappes.

Deel dit artikel