Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twee keer goud op EK taekwondo

Home

SAMSUN - Ferry Greevink en Ylona van Deutekom hebben op de slotdag van de EK taekwondo in de Turkse plaats Samsun goud veroverd. Zwaargewicht Greevink was dat als wereldkampioen aan zijn stand verplicht. Van Deutekom won in de finale van de categorie tot 67 kilogram verrassend van de sterke Griekse Miastakidou.

De titel voor de Berghemse debutante leek in de beginfase een utopie. Miastakidou nam in de eerste ronde dankzij duidelijke treffers een voorsprong van 5-0. Van Deutekom hervond zich daarna weliswaar, maar ze stond bij het begin van de derde periode nog altijd met 3-8 achter. Bovendien leek ze niet te weten hoe ze haar opponente kon raken.

Bewonderenswaardige vechtlust was de redding. Van Deutekom nam daarmee het initiatief over en zette Miastakidou op haar beurt onder grote druk. De Griekse probeerde de strijd te ontlopen en kreeg daarvoor enkele waarschuwingen.

Het Turkse publiek koos vervolgens de zijde van de Nederlandse. Alles bij elkaar was dat genoeg voor een indrukwekkende inhaalrace en het beslissende punt in de laatste seconde.

Greevink stond in een zinderende finale tegenover de lokale favoriet Ali Ozen en hoefde dus niet op de steun van de toeschouwers te rekenen. Tot ver in de derde ronde was er evenwicht. Greevink voelde zich gedwongen een beslissing te forceren tegen de Turk en slaagde daarin vlak voor tijd. Ook in de halve eindstrijd tegen de Fin Teemu Heino was het verschil gering.

Dennis Mollet (-62 kg) moest genoegen nemen met zilver. Hij verloor in de eindstrijd tegen de Spanjaard Badia.

Patrick Stevens (-84 kg) bekroonde zijn debuut met brons. In de halve finale was hij niet opgewassen tegen de Turkse wereldkampioen Tanrikulu.

Deel dit artikel