Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twee Heinekenontvoerders naar de rechter om film

Home

ANP/Redactie

Still uit de film De Heineken Ontvoering. © www.heinekenontvoering.com

Heinekenontvoerders Jan Boellaard en Frans Meijer stappen naar de rechter om de film De Heineken Ontvoering. Dat heeft hun advocaat Bart van Tuinen vandaag laten weten.

Boellaard en Meijer hebben het kort geding tegen producent IDTV Film niet aangespannen om een verbod op de film te bewerkstelligen. Wel willen zij duidelijkheid over wat werkelijkheid en wat fictie is in de film, zegt Van Tuinen. De raadsman wil verder niet ingaan op de zaak.

Heinekenontvoerder Willem Holleeder probeerde in oktober via de rechter te voorkomen dat de film in omloop zou worden gebracht. Hij verloor die procedure. Holleeder komt, in tegenstelling tot Boellaard, Meijer en de in 2003 doodgeschoten Cor van Hout, niet als personage in de film voor. De makers hebben zijn persoon om artistieke redenen omgesmeed tot een fictief karakter, dat volgens Holleeder in een aantal opzichten sterk op hem lijkt. Deze Rem manifesteert zich als een sadistische psychopaat, aldus Holleeder.

IDTV Film ziet het door Boellaard en Meijer aangespannen geding met vertrouwen tegemoet, zegt advocaat Jens van den Brink, zeker met het oordeel van de rechter over Holleeders bezwaren op zak. 'De rechter heeft bepaald dat je een speelfilm moet kunnen maken over een waargebeurd verhaal. Een speelfilm maken betekent dat je fictie toevoegt. Als je moet gaan uitleggen wat feit is en wat fictie, maak je geen speelfilm meer', aldus Van den Brink.
Het kort geding dient op 22 november.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie