Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twee dierenrechtenactivisten aangehouden in Amsterdam

Home

Archieffoto. © ANP
Update

Op verzoek van de Britse justitie zijn in Amsterdam vanochtend twee vermoedelijke dierenrechtenactivisten aangehouden. Het gaat om een 25-jarige vrouw en een net zo oude man uit Nederland. Dat meldde de Nationale Recherche vandaag.

Er was een Europees arrestatiebevel uitgegeven tegen de twee. Het zou gaan om Sven H. en Natasha S., twee van de vier verdachten van betrokkenheid bij het vrijlaten van 5000 nertsen van pelsdierenbedrijf Hissink in Barchem (Gld) in 2009.

In Engeland is in hetzelfde onderzoek een 50-jarige vrouw aangehouden. De aanhoudingen zijn het resultaat van een langlopend onderzoek van de Engelse politie naar dierenrechtenextremisme in Europa. Deze verdachten hebben volgens de BBC te maken met afpersing. Scotland Yard heeft volgens de nieuwszender niet bekendgemaakt wie of welke organisatie is afgeperst, maar het zou in het Verenigd Koninkrijk zijn.

In Amsterdam werden de woning van de twee verdachten en een kantoorpand aan het Rapenburg doorzocht. Het is de bedoeling dat de twee binnenkort worden overgedragen aan de Britse autoriteiten. Bij een snelle overleveringsprocedure kan dat binnen enkele weken gebeurd zijn, aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Als de verdachten zich tegen overlevering aan Groot-Brittannië verzetten, kan het veel langer duren.

De zaak rond de vrijgelaten nertsen wordt waarschijnlijk in september behandeld bij de rechtbank Rotterdam. Als Sven H. en Natasha S. dan in Engeland vastzitten, kunnen ze volgens het OM voor hun proces weer tijdelijk worden teruggehaald naar Nederland.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie