Twee buitenlanders ontvoerd in Somalië

home

Twee buitenlandse medewerkers van een internationale niet-gouvernementele organisatie (ngo) zijn woensdag in het noorden van Somalië ontvoerd. Het is niet duidelijk wie de ontvoerders zijn, maar volgens een politiewoordvoerder gaat het waarschijnlijk om piraten.

De ontvoerde medewerkers zouden afkomstig zijn van een Afrikaans land. Hun chauffeur en twee politiebegeleiders raakten gewond. De ontvoering gebeurde in het dorp Baadweyn. De politie zei niet bij welke organisatie de ontvoerden werkten.

Vorige week werden nog vier buitenlandse medewerkers van een Noorse vluchtelingenorganisatie in Zuid-Somalië bevrijd na een gezamenlijke operatie door Somalische en Keniaanse troepen 3 dagen na hun ontvoering.

In oktober 2011 namen gewapende mannen twee Spanjaarden mee die werkten voor Artsen Zonder Grenzen in het Dabaab vluchtelingenkamp. Ze worden nog steeds gegijzeld in Somalië.

Zonder een effectieve overheid is het al bijna 20 jaar zeer onrustig in Somalië waar islamisten, krijgsheren, criminele bendes en piraten de dienst uitmaken.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie