Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twaalf Palestijnen dood bij luchtaanvallen Israël

Home

Een verwoeste auto na de aanval. © epa

Bij drie Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn zeker twaalf Palestijnen omgekomen. Onder de doden zouden twee activisten van de radicale Comités van Volksverzet zijn.

Het Israëlische leger liet weten de aanvallen te hebben gericht op een wapenfabriek, twee lanceerplaatsen voor raketten en het verblijf van een militantenleider. De luchtaanvallen kwamen nadat Palestijnen vanuit de Gazastrook projectielen op Israël hadden afgevuurd. Daardoor waren zeker vier mensen gewond geraakt, stelde het Israëlische leger.

Onder de doden bevindt zich de leider van de radicale Comités van Volksverzet (PRC), Zohair al-Qaisi en een lid van de beweging. Het PRC besloot wraak te nemen en vuurde nog eens 45 raketten en mortieren af op het zuiden van Israël. De beweging kondigde verdere vergeldingsacties aan. Door de luchtaanvallen zouden ook tien leden van de al-Quds Brigade zijn gedood.

De Palestijnse beweging Hamas zwaait de scepter in de Gazastrook. De organisatie heeft een stilzwijgende wapenstilstand met Israël. Andere organisaties vuren echter met regelmaat raketten en mortieren af, waarna Israël vergeldingsacties uitvoert.

Deel dit artikel