Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

tv

Home

ACTUALITEITEN

EénVandaag Wim Hof, beter bekend als ’The Ice Man’, wil niet langer een kermisattractie zijn. Hij wil de mensheid dienen en denkt dat te kunnen doen door zijn sporttechnieken op anderen over te brengen. Hof is wereldwijd bekend door zijn spectaculaire records. Hij liep een halve marathon in Lapland bij -30 graden, slechts gekleed in een sportbroek. Hij zwemt honderden meters onder het ijs, van wak naar wak. En hij kan langer dan anderhalf uur in een bak met ijsklontjes zitten.

Maar Hof, volgens de Amerikaanse televisiezender ABC ’een medisch wonder’, zegt dat hij niet over bijzondere gaven beschikt. Iedereen kan leren met extreme kou om te gaan, met de juiste training, en op die manier zouden mensen gezonder kunnen leven. ,,Ik ben nu een circusact, maar wil wetenschapper worden: mijn lichaam is mijn laboratorium”, aldus Hof.

Verslaggever Sander ’t Sas volgde Wim Hof het afgelopen jaar; een jaar met hoogte- en dieptepunten (18.20 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Radar De kijker heeft massaal gestemd op de Loden Leeuw voor de meest irritante reclame en de meest irritante BN’er in een reclame. Vanavond maakt ’Radar’ de uitslag bekend. Verder: De Sony Playstation 3 is sinds de lancering in maart 2007 een ongekend populair product. ’Radar’ krijgt echter steeds vaker klachten over problemen met de blu-ray speler, waardoor de Playstation niet meer bruikbaar is. Voor een product dat honderden euro’s heeft gekost, mag je verwachten dat je toch een paar jaar garantie krijgt. Maar krijg je dat ook? (20.30 uur, Nederland 1).

Geloof, Sex & (Wan)hoop In deze laatste aflevering gaat Ingeborg Beugel op zoek naar een antwoord op de vraag: is er hoop op een tedere toekomst tussen man en vrouw? Het Bijbelse Hooglied zegt van wel. De hervormde predikant Alex van Ligten verwijst er in zijn preken graag naar. Voor hem is vrijheid de kern van geloven. ,,God is een macht die het fijn vindt dat je er bent en dat je in alle vrijheid van het leven geniet. Oók van seksualiteit.” (22.45 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

Wintergasten 2008 De VPRO komt vandaag met de vierde editie van ’Wintergasten’. In deze driedelige reeks staat steeds een internationale persoonlijkheid centraal. Vandaag gaat presentator Joris Luyendijk op huisbezoek bij de schrijfster Isabel Allende. Aan de hand van televisiefragmenten krijgt de kijker tijdens dit marathon-interview een beeld van haar wereld (20.25 uur, Nederland 2).

Deel dit artikel