Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

TV 10: Een mens heeft recht op herhalingen

Home

MONIQUE DE HEER

Door een misverstand is in de Mediabijlage van afgelopen zaterdag, die vrijwel geheel gewijd was aan de Nederlandstalige commerciële zenders, de bijdrage over TV 10 niet afgedrukt. Hierbij alsnog de ontbrekende tekst.

Sinds 1 mei 1995 is TV 10 (Gold) in een groeiend aantal huishoudens via de kabel te ontvangen. Het station werd opgericht nadat Radio 10 Gold, waarop alleen oude hits worden uitgezonden, een groot succes bleek. Daar is de naam van het station ook van afkomstig en niet, zoals sommigen denken, van het mislukte project van Joop van den Ende. Persmanager Mechteld Wolf: “De stations zijn genoemd naar het tiende artikel van het Europese verdrag voor de rechten van de mens. Dat was omdat we eerst niet mochten uitzenden en voor Radio 10 Gold de Italië-constructie gebruikten zoals RTL de Luxemburgse weg gebruikt.” TV 10 Gold begon met een half miljoen kabelaansluitingen en zit na ruim een jaar op 3,8 miljoen.

Het station, sinds kort omgedoopt tot het bondiger TV 10, zendt uitsluitend herhalingen van oudere series uit, waarvan de populariteit niet helemaal van te voren valt in te schatten. 'Charlie's Angels' liep niet zo goed, maar de Britse comedy's blijken het uitermate goed te doen. Kijkers schijnen maar niet genoeg te krijgen van 'Allo, Allo' en 'Wordt u al geholpen?'. In de nieuwe programmering, die op 1 mei is ingegaan, is ruim plaats gemaakt voor die series. De doelgroep van TV 10, iedereen tussen de 25 en 49 jaar, kan nu vijf avonden in de week op dezelfde tijd dezelfde serie verwachten. “Vroeger hadden we vooral een dip rond prime time, maar sinds we helemaal horizontaal zijn gaan programmeren gaat het stukken beter.”

“Tot nu toe gaat het goed, we gaan nog steeds omhoog. Soms hebben we wel een kijkdichtheid van boven de 200.000”, juicht Mechteld Wolf. Alleen in het weekend wordt er nog wel eens een mini-serie uitgezonden. En sinds 1 mei heeft het station ook een presentatrice die de series aankondigt.

Eigenaar Arcade fuseerde op 1 januari met Wegener. Op de jaarlijkse haringparty van het bedrijf was afgelopen woensdag Captain Peacock', de ster uit 'Wordt u al geholpen?', te gast. Hij overhandigde onder grote belangstelling de eerste haring aan Michele Vreeswijk, zakenvrouw van het jaar.

Deel dit artikel