Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Turkije verscherpt controle burgers bij vertrek

Home

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © afp

De regering-Erdogan heeft de controle van Turkse burgers die naar het buitenland willen, vandaag verscherpt. De reizigers moeten op de internationale vliegvelden niet alleen hun paspoort laten zien maar ook kunnen aantonen wat ze beroepsmatig doen.

De maatregel, die onmiddellijk kon worden genomen door het uitroepen van de noodtoestand, is bedoeld om te voorkomen dat mensen die op de een of andere manier betrokken waren bij de mislukte staatsgreep Turkije ontvluchten.

Overheidspersoneel moet een schriftelijke verklaring van de directie kunnen overleggen waarin nadrukkelijk staat dat er niets op hun vertrek tegen is. Dat geldt ook voor eventuele partners en kinderen. Wie geen ambtenaar is, moet bewijzen dat hij in de private sector werkzaam is.

Zuivering
Ankara heeft gezegd ervoor te zullen zorgen dat het overheidsapparaat in alle geledingen wordt gezuiverd van volgelingen van de islamitische geleerde Fethullah Gülen. Deze is volgens Erdogan de kwade genius achter de coup met tal van infiltranten binnen publieke instanties. Het is staatsdienaren nu verboden buiten Turkije op vakantie te gaan; die al in het buitenland zijn wordt aangeraden terug te keren.

Turkse media hebben gemeld dat studenten op de luchthavens om een bevestiging van hun faculteit kan worden gevraagd. Gepensioneerden en werklozen moeten een brief of pasje van de sociale verzekering meenemen. Aan het nummer daarop is te zien dat de betrokkene niet in in overheidsdienst is. Volgens persbureau mogen ambtenaren en militairen ook niet meer naar Noord-Cyprus en Georgië, landen waarvoor geen paspoort nodig is.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel