Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tunesië sluit grens met Libië na aanslag

Home

De Tunesische politie onderzoekt het wrak van de bus in Tunis. © ap

Tunesië gaat de grens met Libië de komende vijftien dagen sluiten. Dat heeft de Tunesische regering vandaag bekend gemaakt. De maatregel volgt op de aanslag op de presidentiële garde in Tunis op dinsdag. Die aanslag werd vandaag opgeëist door Islamitische Staat (IS).

Bij de aanslag in de hoofdstad Tunis van dinsdag werd een bus van de presidentiële garde getroffen door een zelfmoordterrorist. Twaalf gardisten en de dader kwamen om. De autoriteiten lieten eerder vandaag weten dat er tien kilo aan militaire springstof was gebruikt bij de aanslag. De dader droeg ofwel een rugzak ofwel een bomgordel, aldus de Tunesische minister van Binnenlandse Zaken.

IS zei in een verklaring verantwoordelijk te zijn voor de aanslag. Volgens IS voerde een van zijn strijders, Abu Abdullah al-Tunisi, de aanval uit en doodde hierbij zo'n dertig 'afvalligen'. "De tirannen van Tunis zullen geen vrede kennen en wij zullen niet rusten tot de wet van Allah geldt in Tunis."

Noodtoestand
De Tunesische autoriteiten hebben de identiteit van de dader echter nog niet vast kunnen stellen. Het lichaam van de dader is waarschijnlijk wel gevonden, maar is nog niet geïdentificeerd is. De vingers die bij het lichaam horen zijn namelijk nog niet gevonden, waardoor de identiteit van de dader niet aan de hand van vingerafdrukken kan worden vastgesteld. Een dna-onderzoek op het lichaam is gaande.

Tunesië kondigde gisteren al opnieuw de noodtoestand af vanwege de aanslag. Die was juist een maand geleden opgeheven. De noodtoestand werd ook al afgekondigd na de bloedige aanslag op een toeristenstrand in Sousse, eind juni. Die aanslag kostte 39 mensen het leven.
slot


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel