Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tunesië kondigt noodtoestand af na dodelijke bomaanslag

Home

Hulpdiensten en politie op de plaats van de aanslag op leden van de presidentiële garde in Tunis. © ap

President Beji Caid Essebsi van Tunesië heeft dinsdag in het hele land de noodtoestand afgekondigd en in de hoofdstad Tunis een uitgaansverbod ingesteld. De maatregelen volgden op een aanslag in Tunis waarbij twaalf leden van de presidentiële garde werden gedood.

In een televisietoespraak zei Essebsi dat het land 'in oorlog tegen het terrorisme' is. Hij deed een oproep tot internationale samenwerking tegen extremisten.

"Ik wil het Tunesische volk nogmaals verzekeren dat wij het terrorisme zullen verslaan", zei Essebsi, die een voor woensdag geplande reis naar Zwitserland heeft afgezegd.

Tunesië werd eerder dit jaar getroffen door aanslagen in de badplaats Sousse en de hoofdstad Tunis, waarbij respectievelijk 38 en 22 doden vielen. De aanslagen leidden tot een scherpe terugval van het toerisme, een belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid in Tunesië.

Eerder deze maand lieten de autoriteiten weten dat een terreurcel was opgerold die nieuwe aanslagen voorbereidde in Sousse. Anderhalve week geleden werd ook plotseling de bewaking in Tunis verscherpt, met merkbaar meer politieagenten en militairen op straat.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel