Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Trump sprak tegen Russische minister over 'halvegare' Comey

Home

redactie

Donald Trump. © Getty Images

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de door hem ontslagen FBI-directeur James Comey een 'halvegare' genoemd tijdens het bezoek van Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. De Russische ambassadeur Sergej Kisljak was ook bij het onderhoud aanwezig. Het ontslag van Comey zou de druk op Trump hebben verminderd, zei hij tegen de Russen, aldus The New York Times.

De krant baseert dit op een verslag van de ontmoeting, die werd gelekt door een ambtenaar in het Witte Huis. Volgens het verslag zei Trump: 'Ik heb net de directeur van de FBI ontslagen. Hij was gek, echt een mafketel. Ik stond onder grote druk vanwege Rusland, maar die is nu weggenomen.'

De president ontkende ook dat er een onderzoek naar hem liep. Dat is niet waar: een speciale commissie van de Amerikaanse senaat onderzoekt momenteel niet alleen de banden tussen Trump en zijn team en de Russen, maar ook of Rusland zich daadwerkelijk heeft bemoeid met de Amerikaanse verkiezingen. 

De Russen bezochten het Witte Huis op 10 mei, de dag nadat Comey was ontslagen. De reden voor het ontslag was volgens de regering Trump de wijze waarop Comey was omgesproken met de gelekte e-mails van Hillary Clinton. Later gaf Trump in een televisieinterview toe dat Comey's onderzoek naar de banden tussen Trump en de Russen ook een rol hadden gespeeld.

Kort nadat de krant berichtte over de uitspraken die Trump tegenover de Russen had gedaan, werd bekendgemaakt dat de voormalige FBI-baas zal getuigen voor deze speciale commissie tijdens een open hoorzitting. Volgens senator Richard Burr, voorzitter van de commissie, moet de getuigenis van Comey 'voor het Amerikaanse volk recente gebeurtenissen verduidelijken waarover in de media uitgebreid verslag is gedaan'.


Lees verder na de advertentie
James Comey. © AFP


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel