Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Trump ontslaat minister en vervangt hem door Witte Huis-arts

Home

Redactie

Donald Trump en Witte Huis-arts Ronny Jackson. © AFP

Donald Trump gaat door met zijn ontslaggolf. Woensdag heeft de Amerikaanse president de minister van Veteranenzaken ontslagen, David Shulkin. Als opvolger heeft Trump zijn persoonlijke arts voorgedragen, Ronny Jackson.

Jackson was ook de dokter van Barack Obama en werkte daarvoor bij de marine, onder meer in Irak. De 50-jarige arts kwam dit jaar in het nieuws toen hij een uitgebreide persconferentie gaf over de gezondheid van de Amerikaanse president. Daarin zei Jackson dat Trump kerngezond is maar dat hij wel wat gezonder mag eten, moet afvallen en meer kan bewegen.

Op Twitter bedankt Trump Shulkin voor zijn bewezen diensten voor het land en de veteranen. Volgens medewerkers van het Witte Huis, die anoniem willen blijven, was Shulkin een onzekere factor geworden vanwege aanhoudende geruchten over zijn toekomst. Hij kreeg onder meer kritiek omdat hij tijdens een zakenreis naar Europa zich vooral bezig zou hebben gehouden met toeristische uitstapjes en winkelen.

Lees verder na de advertentie

Het ontslag van Shulkin komt na een lange reeks van personeelswissels in het Witte Huis. Zo werd onder meer op 13 maart minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de deur gewezen en mocht nationaal veiligheidsadviseur H.R. McMaster op 22 maart zijn boeltje pakken. Ze werden vervangen door respectievelijk CIA-directeur Mike Pompeo en voormalig ambassadeur bij de Verenigde Naties John Bolton. 

Lees ook: Werken voor Donald Trump is een onzeker bestaan. In ruim een halfjaar vloog een behoorlijk aantal hoge medewerkers de laan uit. Wie waren het en waarom moesten ze weg?

Deel dit artikel