Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Trouwlezer stemt vooral CDA, de Telegraaflezer stemt vooral PVV

Home

redactie

D66 scoort het beste bij lezers van NRC.Next en NRC Handelsblad © anp

Zeg me wat je leest en ik zeg je wat je stemt. De meeste lezers van Trouw stemmen op het CDA (20 procent), gevolgd door de PvdA en de SP (14 procent). Lezers van De Telegraaf stemmen vandaag vooral op de PVV en VVD. Dat zijn enkele uitkomsten van het onderzoek dat Maurice de Hond dinsdag en vandaag heeft laten uitvoeren onder 9000 mensen die minimaal twee keer per week een krant lezen (op papier of digitaal).

Mensen die de Volkskrant of Het Parool lezen, kiezen bij deze Provinciale Verkiezingen vooral voor de PvdA (23 procent). D66 is met 16 procent tweede, net voor de SP (14 procent).

Van de Telegraaflezers geeft 25 procent aan vandaag op de PVV te stemmen en 24 procent op de VVD. Het CDA volgt met 16 procent op de derde plaats.

Bij de lezer van het AD gaat de voorkeur uit naar het CDA en de VVD (allebei 19 procent), gevolgd door de PVV (17 procent).  

D66 scoort het beste bij lezers van NRC.Next en NRC Handelsblad. Een kwart van de mensen die NRC.Next leest, stemt volgens De Hond vandaag op D66. Bij NRC Handelsblad ligt dat op 23 procent.

Lees verder na de advertentie
© anpHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie