Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Trouw mocht Ramesar op staande voet ontslaan

home

redactie

© ANP XTRA

De hoofdredactie van Trouw had het recht verslaggever Perdiep Ramesar vorige maand op staande voet te ontslaan, oordeelt de kantonrechter in Amsterdam.

Ramesar werd ontslagen nadat Trouw ontdekte dat hij de afgelopen jaren niet te traceren bronnen opvoerde in zijn artikelen. Na het ontslag, dat door Ramesar werd aangevochten, liet de krant een uitgebreider onafhankelijk onderzoek doen.

Volgens de rechter baseerde Trouw het snelle ontslag op voldoende zorgvuldig eigen onderzoek. Via internet werd gezocht naar het bestaan van personen die de journalist in zijn verhalen opvoerde. Die werden niet gevonden. De rechter rekent het Ramesar aan dat hij daarvoor geen plausibele verklaring kan geven. Bovendien heeft hij voldoende kans gekregen zich tegenover de hoofdredactie te verdedigen.

De rechter vindt het ook van belang dat Ramesar in een gesprek op 7 november tegenover zijn directe chef en een lid van de hoofdredactie erkende dat hij bronnen heeft verzonnen. Afgelopen zaterdag verscheen het uitgebreide rapport van een externe, onafhankelijke commissie over de kwestie. Daarin werd vastgesteld dat de ex-Trouw-verslaggever de afgelopen jaren gebruik had gemaakt van 'een onverklaarbaar groot aantal niet-traceerbare bronnen'.

De kantonrechter kon zich in zijn oordeel niet baseren op dit onafhankelijke rapport, want dat verscheen pas na de zitting. Het eigen beperktere onderzoek van de Trouw-redactie bood echter al voldoende grond voor ontslag, blijkt nu uit het vonnis.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.