Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tros wil meer programma's zelf maken

Home

HILVERSUM (ANP) - Tv-programma's van eigen makelij met eigen gezichten. Daarop legt de Tros het nieuwe tv-seizoen de nadruk met voortzetting van bestaande programma's ('Natte neuzen', 'De leukste thuis') en nieuwe producten, zoals een talkshow met Martin Gaus ('Gaos'), de dramaserie 'Consult' met Marc Klein Essink en een nieuw dierenprogramma onder de titel 'Dierengedoe' met presentator Rob Fruithof, bekend van Waku Waku bij de KRO.

Ed Nijpels presenteert elke woensdagavond 'Licht op groen' over milieuproblemen en -oplossingen in bedrijven. Voor de liefhebbers herhaalt de Tros 'Medisch centrum West' volledig op de zondagavond. Dat is een strategische keuze om Sport 7 concurrentie aan te doen. Verder op de zondag 'Bananasplit', 'Blind Date' en als afronding het nieuwe muziekprogramma 'Cor & Co', waarin Cor Bakker beroemdheden uit de wereld van de muziek ontvangt.

Dinsdagmiddag heeft de Tros een vast vragenuurtje waarin nu eens niet Kamerleden, maar kijkers Haagse politici rechtstreeks aan de tand kunnen voelen. Jaap Jongbloed presenteert twee programma's. 'Vermist' gaat vanaf oktober van tien naar 35 minuten. 'Monument' eert mensen die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden. 'Vermist' en 'Monument' wisselen elkaar om de week af op de donderdagavond.

Voor de jongere kijkers komt de Tros met 'Koppen dicht' (acht tot twaalf jaar) dat zich afspeelt rond en in een trappenhuis in een kleurrijke buurt. Na een herhaling van tien afleveringen van 'Fort Alpha' komen er vanaf zaterdag 4 januari 1997 om circa 20.30 uur tien nieuwe afleveringen. Bassie en Adriaan gaan het wat kalmer aan doen; incidenteel zal er nog iets van deze populaire clown respectievelijk acrobaat op het scherm te zien zijn.

Tros-voorzitter Karel van Doodewaerd zette zich gisteren bij de presentatie af tegen de gedachte van de commissie-Ververs, die de wenselijke toekomst van het omroepbestel recent in kaart bracht, met onder meer het advies dat publieke omroepen meer producties moeten uitbesteden. Dat zou doelmatiger werken en dus geld besparen. Endemol en het omroep-productiebedrijf NOB dreigen zo steeds meer monopolistische trekken te krijgen, vreest de Tros-voorman.

Deel dit artikel