Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tropische vlinder duikt op in Montréal, Canada

Home

Papilio cresphontes © Christer Johansson / Wikimedia Commons

Een tropische vlinder uit Zuid-Amerika komt dankzij de klimaatverandering tegenwoordig zelfs voor in het noordelijke Canada. Rupsen van de vlinder, de Papilio cresphontes, zijn deze zomer gevonden op planten in Montréal. Ze staan op het punt een cocon te bouwen en te veranderen in een vlinder.

Dat meldden de botanische tuinen van Montréal. Volgens de onderzoekers zijn de winters in Canada de laatste jaren zo zacht dat de beestjes in leven blijven. De rupsen hebben zich ook aangepast aan de andere planten in Canada. In de tropische gebieden eten de dieren vooral bladeren van citrusplanten, maar in Canada eten ze planten als hop.

Door klimaatverandering trekken meer dieren uit warme gebieden richting de polen, ook in Europa. Maar volgens de onderzoekers doet de Papilio cresphontes dat 15 keer sneller dan gemiddeld. De vlinder leeft nu 400 kilometer noordelijker dan wat tot voor kort gold als de absolute grens van zijn leefgebied.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie