Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tropische storm Lee trekt over zuiden VS

Home

AP

© ap

Het oog van de tropische storm Lee raast vandaag over het zuiden van de Verenigde Staten. Vooral de staten langs de Golf van Mexico moeten het ontgelden: zware regenval en rukwinden teisteren het gebied. Gevreesd wordt dat lager gelegen gebieden onder water zullen lopen.

De voorspelling is dat Lee de komende dagen voor zo'n 25 tot 38 centimeter regen zal zorgen. Sommige plaatsen kunnen zelfs met vijftig centimeter te maken krijgen. Ook Louisiana, de staat die zes jaar geleden door orkaan Katrina werd getroffen, kampt met Lee.

Gisteren zorgde de tropische storm ook al voor veel overlast. Er werden geen gewonden gemeld, maar er was wel sprake van schade. Duizenden inwoners kwamen zonder stroom te zitten. Lee heeft ook impact op de olieproductie in de Golf van Mexico. De helft van de dagelijkse productie is stilgelegd en een aantal boorplatformen is geëvacueerd.

Schade
De Amerikaanse president Barack Obama bracht vandaag een bezoek aan het noorden van New Jersey om met eigen ogen de schade te bekijken die orkaan Irene vorige week aanrichtte. Grote delen van de Amerikaanse oostkust hadden toen met overstromingen te maken en veel mensen moesten worden geëvacueerd.

Irene, die ook in het Caribisch gebied huishield, kostte aan zeker 49 mensen het leven. Ten minste 44 van hen kwamen om in de Verenigde Staten en Puerto Rico.

Inmiddels is de tropische storm Katia tot een orkaan uitgegroeid. Het oog van Katia bevindt zich op zo'n zeshonderd kilometer ten noordoosten van de Bovenwindse Eilanden. Vermoedelijk trekt ze verder richting het noordwesten.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie