Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Triltoren voorlopig dicht, Rijkswaterstaat snapt er niets van

Home

© ANP
Update

De kantoortoren Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht blijft de komende tijd gesloten. De ongeveer 1500 medewerkers mogen thuis werken, op een andere locatie of in vervangende huisvesting die komende week wordt gezocht. Het onderzoek naar trillingen in de toren gaat verder.

De Rijksgebouwendienst heeft dat vandaag laten weten. Op donderdag 28 juni werd de toren Westraven ontruimd, nadat diverse werknemers trillingen hadden gevoeld. Sindsdien wordt allerlei onderzoek gedaan, maar de trillingen zijn niet meer waargenomen. Desondanks gaan Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst er wel van uit dat de toren echt heeft getrild en willen ze elke mogelijke oorzaak of de risico's daarvan weten.

TNO gaat helpen bij het onderzoek, laat een woordvoerster van de Rijksgebouwendienst weten. Mogelijke oorzaken die worden onderzocht zijn onder andere bouwfouten, metaalmoeheid of betonrot, of verstoringen door installaties in het gebouw zoals de glaswasvoorziening. Ook zou er een relatie kunnen zijn met de stroomstoring die op 22 juni Nieuwegein lamlegde of bouwwerkzaamheden bij de nabijgelegen Ikea-vestiging. Omgevingsfactoren zoals het verkeer op de drukbereden snelweg A12 of scheepvaart in het Amsterdam-Rijnkanaal komen eveneens aan de orde.

Rijkswaterstaat wil voorkomen dat de werknemers 'als een soort nomaden' gaan rondzwerven met hun werk. Daarom worden medio volgende week definitieve alternatieve werkplekken aangewezen, waar de medewerkers voorlopig terecht kunnen. Hoe lang het onderzoek naar de trillingen nog gaat duren, is niet bekend.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie