Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Transferium in Leiden

Home

RIJSWIJK (ANP) - Leiden krijgt een transferium voor bijna 250 automobilisten. De grote overstapplaats komt te liggen bij de kruising van de provinciale weg N206 met snelweg A44. De bouw gaat maandag van start en naar verwachting wordt het eerste transferium in Zuid-Holland volgend jaar mei in gebruik genomen.

Het overstappunt moet zorgen voor een betere bereikbaarheid van Den Haag en de Leidse binnenstad. Op het transferium kunnen automobilisten hun wagen achterlaten en met een bus van het vervoersbedrijf ZWN verder reizen. Hetzelfde geldt voor fietsers. De busplatforms zijn te bereiken via een overdekte looproute en een voetgangersbrug.

Er rijden bussen naar de Leidse binnenstad en door invoering van een vrije busbaan kunnen passagiers ook in twintig minuten naar hartje Den Haag. Het parkeren op het transferium is gratis. Volgens een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland blijft de prijs van het buskaartje hetzelfde. “Mensen kunnen gewoon gebruik maken van de strippenkaart.”

De kosten voor de bouw van het transferium, 10,8 miljoen gulden, komen voor rekening van het rijk, de provincie en de Leidse regio.

Deel dit artikel