Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tonijntaart

Home

Janny de Moor

Torta tat-Tonn is een traditioneel gerecht van Malta. Van oudsher viste men er niet op tonijn, maar voerde de vis in uit Sicilië. Zo vers, dat de visventers op straat riepen 'Tonijn met rode ogen!' Maltezers zijn wel met tonijnvangst begonnen, maar de vis raakte een beetje op. Nu kweekt men tonijn op visboerderijen, vooral voor de export.

Bereiding: Gesnipperde ui en uitgeperst knoflook fruiten in de olie. Ontpit kleingesneden paprika en voeg olijven toe. Leg tonijn met peper en zout erop en de stukjes tomaat met hun sap. Kwartier stoven onder deksel. Snijd tonijn in grove stukken. Kok stoofvocht in tot een dikke saus. Peper en zout erdoor. Verwarmoven voor tot 200P C. Vermengbloemsoorten, peper en zout in een kom, snijd boter erdoorheen met 2 messen. Roer ei en water bij en kneed snel een soepel deeg. In tweeën verdelen. Uitrollen tot twee plakken (32 en 28 cm). Voer de ingevette vorm met de grootste plak. Tonijn en saus erover. Andere plak erop, randen aandrukken. Knip gaatjes in de bovenkant. Bestrijk met eierdooier: 45 min. bakken bij 200P C. Hierbij salade met artisjokkenhartjesen een glas rosé.

Deel dit artikel