Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tofik Dibi weer bedreigd

Home

Miranda de Sain

© ANP

GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi is voor de tweede keer binnen een week bedreigd. Hij gaat aangifte doen, liet hij weten op Twitter.

'Ik hoop echt dat ze je afknallen samen met al je linkse vriendjes', kreeg hij eerder vandaag op Twitter naar zijn hoofd geslingerd.

"Ok ff uit boom klimmen waar ik van Geert Wilders in moest en maar weer een aangifte. Bedenk me ineens hoevaak hij wel niet aangifte heeft moeten doen tegen dit soort bedreigingen,' zo reageert Dibi op Twitter.

Advocaat Gerard Spong gaat Dibi juridische bijstand verlenen.

Om de tafel
Afgelopen vrijdag werd het kamerlid ook al bedreigd via Twitter. 'Het loopt een beetje uit de hand,' laat Dibi weten. Het GroenLinks-Kamerlid zegt met tegenzin aangifte te doen. 'Het liefst ga ik met die mensen om tafel en vechten we verbaal de strijd uit.'

Terugkijkend vindt Dibi dat hij alleen maar 'lieve tweets' heeft verstuurd over Wilders in het debat dat ontstond na de aanslagen in Noorwegen. De Noor die de gruweldaden heeft bekend waarschuwde net als Wilders tegen de veronderstelde islamisering van de samenleving.

Eerder vorige week vroeg Dibi een kamerdebat aan over de raakvlakken tussen de ideeën van de dader van de aanslagen in Noorwegen en gedachten die in ons land leven, bijvoorbeeld bij PVV-stemmers.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel