Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Toelage samenwonende priester stopgezet

Home

De samenwonende priester Jan Peijnenburg (81) uit Eindhoven stapt naar de rechter, omdat het bisdom Den Bosch zijn maandelijkse toelage per 1 april heeft stopgezet. De priester ontving elke maand zo'n 450 euro als tegemoetkoming in zijn levensonderhoud.

Peijnenburg werd in december geschorst als priester omdat hij samenwoont met zijn vriendin Threes van Dijck (86). Ze doen dat al 46 jaar.

Volgens een brief die het bisdom in maart stuurde, heeft Peijnenburg geen recht meer op geld omdat hij geschorst is. 'Daarmee wijzigt ook de verplichting die de bisschop heeft ten aanzien van uw onderhoud', aldus hulpbisschop Rob Mutsaerts in de brief. 'Het spijt me u niet anders te kunnen berichten.

Volgens de advocaat van Peijnenburg, Marcel Smets, kan de overeenkomst om bij te dragen in het levensonderhoud niet eenzijdig worden opgezegd. 'Bovendien wist het bisdom bij het aangaan van die overeenkomst al dat de priester een vriendin had,' benadrukte Smets. Hij verwacht de dagvaarding binnen 2 weken uit te laten brengen.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie