Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Toch executie voor 'geestelijk gehandicapte' in VS

Home

Warren L. Hill. © ap

De terechtstelling van een vermoedelijk geestelijk gehandicapte man in de Amerikaanse staat Georgia komt steeds dichterbij. Een bevoegde commissie wees vandaag naar eigen zeggen een gratieverzoek van de wegens moord veroordeelde Warren Hill af. De 52-jarige zal op 18 juli met een gifinjectie geëxecuteerd worden. Hij wordt ervan beschuldigd in de gevangenis een medegevangene te hebben doodgeslagen.

De zaak van de man heeft in de Verenigde Staten voor heel wat beroering gezorgd. Hill beschikt volgens verschillende expertenrapporten over een intelligentiequotiënt (IQ) van nauwelijks 70 en wordt om die reden naar opvatting van deskundigen als geestelijk gehandicapt beschouwd. Daarom mag hij volgens de Amerikaanse grondwet eigenlijk niet terechtgesteld worden.

Een rechtbank in Georgia besliste desondanks dat de omvang van de handicap niet zonder twijfel vaststaat en gaf daarom groen licht voor de executie. De advocaat van Hill toonde zich ontzet over de beslissing.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie