Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

TNT Express verbetert resultaat

Home

© Reuters

TNT Express heeft in het tweede kwartaal het bedrijfsresultaat zien groeien met bijna 70 procent tot 77 miljoen euro. Dat maakte de pakketjesbezorger maandag bekend.

Het bedrijf profiteerde van kostenbesparingen. De omzet groeide op jaarbasis met 1,7 procent tot 1,83 miljard euro, in lijn met de analistenverwachting.

'Ondanks de steeds uitdagendere economische omstandigheden, hebben we onze winstgevendheid kunnen vasthouden', aldus bestuursvoorzitter Marie-Christine Lombard. Voor de rest van dit jaar verwacht TNT dat de uitdagende omstandigheden in zowel Europa als Azië toenemen.

Eerder dit jaar deed het Amerikaanse UPS een succesvol bod op TNT. De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond. De Europese Commissie stelde eerder deze maand een verder onderzoek in naar de overname. De resultaten daarvan worden voor 28 november bekendgemaakt.

De problemen in Brazilië zorgden ook afgelopen kwartaal voor een negatief resultaat op de Amerikaanse markt, van 23 miljoen euro. TNT kampt in Brazilië met de gevolgen van de mislukte integratie van zijn lokale bedrijven, waardoor veel klanten zijn weggelopen. Hoewel de prestaties bij het onderdeel verbeteren, ziet TNT 'aanhoudende uitdagingen', liet het bedrijf maandag weten.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie