Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Timosjenko wacht aanklacht wegens moord

Home

© reuters

De Oekraïense justitie wil de gevangen ex-premier Joelia Timosjenko aanklagen in verband met de moord op een zakenman en politicus, zestien jaar geleden. Dat heeft plaatsvervangend procureur-generaal Renat Koezmin gezegd in een interview met de krant Kommersant dat vandaag is gepubliceerd.

Timosjenko zit in de gevangenis een straf van zeven jaar uit wegens ambtsmisbruik. Er lopen nog diverse strafrechtelijke onderzoeken. In de moordzaak werd Timosjenko tot voor kort gezien als een getuige, maar volgens Koezmin is er voldoende bewijs om haar aan te klagen. Hoe de aanklacht precies zou luiden, zei Koezmin echter niet.

Het interview geeft aan dat de autoriteiten zich weinig aantrekken van de westerse kritiek op de behandeling van Timosjenko. Volgens het Westen wordt zij vervolgd om haar als rivaal van president Viktor Janoekovitsj uit de schakelen.

Verschillende Europese landen sturen uit protest deze maand geen officiële vertegenwoordigers naar wedstrijden om het Europese voetbalkampioenschap die op Oekraïense bodem worden gespeeld.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie