Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Time Magazine: Job Cohen Europese Held 2005

Home

Het Amerikaanse blad Time Magazine heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen uitgeroepen tot een van de Europese helden van 2005.

Cohen is de enige Nederlander die voorkomt op de lijst van in totaal 37 'grootheden' die het tijdschrift deze week publiceert. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn optreden na de moord op Theo van Gogh. Volgens Time vonden er ondanks de oplopende spanningen nauwelijks aanvallen op moslims plaats.

Cohen zegt de titel 'eervol' te vinden. De burgemeester ziet het als een erkenning achteraf voor de aanpak in Amsterdam na 2 november. “Ik herinner me goed de eerste maanden na de moord op Van Gogh, toen sommigen het gevoel hadden dat we in Amsterdam niet goed bezig waren. Het is een erkenning voor de koers die we hebben ingezet. Dat we mensen het gevoel geven dat ze erbij horen.“ Ook wethouder Aboutaleb komt de eer toe, vindt Cohen.

Een bekende artiest op de lijst is Live 8-organisator Bob Geldof . Ook voetballer Thierry Henry werd uitgeroepen tot held voor zijn inzet tegen racisme op en rond de voetbalvelden. “Het is een gezelschap waar ik graag tussen sta“, aldus burgemeester Cohen.

Deel dit artikel