Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tijger doodt verzorgster in dierentuin van Keulen

Home

Een ambulance bij de roofdierenverblijven in de dierentuin van Keulen. © epa

Een tijger in de dierentuin van Keulen heeft vandaag een verzorgster aangevallen. De vrouw raakte daarbij zo zwaargewond dat ze overleed. Dat heeft de politie van de West-Duitse stad meegedeeld.

Na de aanval op de 43-jarige vrouw kon het roofdier via een openstaande veiligheidssluis uit zijn verblijf ontsnappen en belandde in een aangrenzend gebouw. Om de tijger te stoppen, werd het roofdier door de directeur van de dierentuin gedood met een geweer.  Na de uitbraak van de tijger werden delen van de dierentuin afgesloten. De politie bracht bezoekers en personeelsleden in veiligheid.

De dierentuin gaat ervan uit dat de verzorgster voor het begin van de dagelijkse schoonmaak naliet de tijger op te sluiten. 'Vermoedelijk is ze vanachteren door de tijger aangevallen. Het dier bracht haar een dodelijke beet in de hals toe', aldus de directie in een verklaring.

Hoe de vrouw haar fout heeft kunnen maken, is nog niet duidelijk. De verzorgster was een ervaren medewerkster. Ze was verantwoordelijk voor de verzorging van de roofdieren en beschikte over een ruime en jarenlange ervaring in de omgang met deze dieren.

Volgens de directie had de verzorgster niet samen met de tijger in dezelfde ruimte mogen komen. 'De tijger zat op de plaats waar hij hoorde te zitten', aldus Pagel. Hij noemde het voorval de zwartste dag uit zijn leven. Volgens de politie werd door zijn ingrijpen mogelijk erger voorkomen.

De bezoekers en het personeel van de Keulense dierentuin hebben nooit gevaar gelopen, aldus het park. De tijger heeft het gebouw nooit kunnen verlaten.

Lees verder na de advertentie
Tijger Altai werd na de aanval doodgeschoten. © epaHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie