Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tientallen leden keren 50Plus de rug toe na gedoe

Home

Martine Baay-Timmerman leest een verklaring voor aan de pers © anp

Niet alleen in de Tweede Kamerfractie van 50Plus rommelt het, ook onder de leden van de partij is onrust ontstaan. Sinds de ouderenpartij gisteren uit elkaar viel, hebben tientallen leden hun lidmaatschap opgezegd. Dat heeft mede-partijoprichter en Eerste Kamerlid Jan Nagel vandaag gezegd.

Volgens Nagel waren er woensdagavond rond 21.00 uur 'precies 48 bedankjes' binnengekomen bij het partijkantoor. 50Plus heeft ongeveer 10.000 leden.

Het boegbeeld van 50Plus maakt zich echter geen zorgen over het teruglopende ledenaantal. Hij noemt de opzeggingen 'gewoon na een incident als dit'. Ten tijde van de perikelen rond Henk Krol verloor de partij ongeveer 1500 leden. 'Maar dat was wel over een langere periode en niet zoals nu binnen 1 dag', verklaart Nagel.

Gehannes in de Kamer
Gisteren werd bekend dat Norbert Klein in de Tweede Kamer de fractie van 50Plus blijft vormen. Het andere Kamerlid Martine Baay gaat verder als eenmansfractie onder haar eigen naam, maar vertegenwoordigt wel de partij 50Plus.

Eerder op de dag zegde het hoofdbestuur van 50Plus het vertrouwen in Klein heeft op. Baay op haar beurt onderstreepte dat het hoofdbestuur unaniem zijn vertrouwen in haar had uitgesproken, nadat Klein had geprobeerd haar uit de fractie te krijgen.

Dat Klein in de Kamer de naam 50Plus blijft voeren, heeft volgens Baay te maken met het Kamerreglement. Hij is daarbij echter geen vertegenwoordiger meer van 50PLUS, zei Baay.

Lees verder na de advertentie
© anp
© ANP


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel