Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tientallen gokapps uit appstore gehaald

Home

© ANP
Economie

Mensen met een Nederlands account kunnen tientallen gokapps niet meer downloaden via appstores. De gokapps zijn verwijderd op verzoek van de Kansspelautoriteit.

Aanvankelijk werden 49 zogenoemde real money gambling apps verwijderd en later nog eens zes. De NOS meldt dat de apps te vinden waren in de appstore van Apple, Google zou de apps al niet hebben aangeboden. Een woordvoerder van de Kansspelautoriteit wil hierover niets zeggen.

In een aantal gevallen kunnen voor de verwijdering gedownloade apps nog worden gebruikt. De Kansspelautoriteit geeft aan dit gebruik te zullen volgen.

Achter de apps zitten gokbedrijven als Unibet en Bwin. Ze zijn onder meer gericht op Nederlanders en dat mag niet onder de huidige wetgeving, stelde de Kansspelautoriteit in mei bij de aankondiging van de in eerste instantie tijdelijke actie tegen illegale gokapps. De toezichthouder op de Nederlandse kansspelmarkt heeft inmiddels besloten gokapps op te nemen als standaardonderdeel in zijn toezicht.

In juli nam de Tweede Kamer een wet aan die het mogelijk maakt om vanaf 2017 legaal online gokspellen aan te bieden. Een filter dat illegale goksites ontoegankelijk zou maken, werd weggestemd. Het zou de betrouwbaarheid van het internet ondermijnen en bovendien eenvoudig te omzeilen zijn.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel