Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tientallen gewonden bij gevechten in Calais

Home

Redactie

Hutten staan in brand in het vluchtelingenkamp in Calais. © AP

In het vluchtelingenkamp in Calais zijn bij een vechtpartij tussen een tweehonderdtal Afghaanse en Soedanese vluchtelingen tientallen gewonden gevallen. Een vertegenwoordiger van de vrijwilligers in het kamp spreekt van een zestigtal gewonden, de lokale autoriteiten houden het op 24.

Het gevecht brak woensdag namiddag uit in het voedseldistributiecentrum Jules Ferry en breidde zich uit over het noorden van het kamp. Volgens de plaatselijke autoriteiten verblijven daar zo'n vierduizend migranten. Drie- tot vierhonderd van hen gingen met elkaar op de vuist, meldt een politiewoordvoerder aan AP.

Volgens Lieven Clarysse, die de vrijwilligers in Calais vertegenwoordigt, raakten 57 vluchtelingen, 3 à 4 vrijwilligers en 1 politieagent gewond. De autoriteiten spreken van 20 gewonde vluchtelingen, drie vrijwilligers en 1 agent. Een verslaggever van AFP meldt dat meerdere hutten die door de vluchtelingen zijn gebouwd als onderkomen, zijn afgebrand.

Volgens de autoriteiten raakten de slachtoffers vooral gewond door knuppels, en kreeg één gewonde een messteek. De aanleiding van het gevecht is nog niet vastgesteld.

Traangas
Een vijftiental brandweerwagens en een twintigtal politieauto's rukten uit. Er werd traangas ingezet om de rellen op te breken. De autoriteiten lieten weten dat de situatie tegen de avond onder controle was.

Het komt in het vluchtelingenkamp, waar duizenden migranten met verschillende nationaliteiten samenleven, wel vaker tot rellen. In maart raakten bij rellen tussen Afghanen en Soedanezen ook al 19 mensen gewond.

Lees verder na de advertentie
© ap


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel