Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tieners onder doden na brand in Oakland

Home

© EPA

Uit de smeulende resten van een omgebouwd pakhuis in het Amerikaanse Oakland (Californië) worden zondag nog altijd lichamen van slachtoffers gehaald. Inmiddels is het officiële dodental gestegen tot 33, onder wie tieners. De vrees is dat nog meer mensen om het leven zijn gekomen.

Het vuur brak zaterdag uit tijdens een feest en greep snel om zich heen. Een woordvoerder van de brandweer repte van de dodelijkste brand uit de geschiedenis van Oakland. Volgens de Los Angeles Times hebben hulpverleners nog twee dagen nodig voor het doorzoeken van het pand.

Het feest werd gehouden in een voormalig pakhuis waar onder meer woningen met ateliers voor kunstenaars in waren gemaakt. In het pand zat geen sprinklersysteem en de brandweer vermoedt dat er ook geen rookmelders zijn afgegaan om de feestgangers te waarschuwen.

Door de brand stortte het dak in. Dat viel op de tweede verdieping van het pand. Volgens lokale journalisten waren er op dat moment zestig tot zeventig mensen in het gebouw. De brandweer heeft nog geen idee wat de oorzaak van de brand is, maar denkt niet dat het vuur is aangestoken.

Deel dit artikel