Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tienduizenden Nigerianen vluchten voor geweld

Home

KANO – Tienduizenden mensen in verschillende steden in Nigeria hebben hun toevlucht gezocht in politiebureaus en legerkazernes. De afgelopen twee weken zijn bij geweld tussen christenen en moslims honderden doden gevallen.

In de overwegend islamitische stad Kano in het noorden van het land zijn vorige week tientallen mensen omgekomen, vooral christenen. Naar schatting 30 000 christenen houden zich schuil in politiebureaus en kazernes. Ook in de stad Aba in het zuiden zijn mensen naar politiebureaus gevlucht, maar daar zijn het vooral moslims die wraakacties vrezen van de christelijke meerderheid voor de doden in Kano.

Het geweld in Kano begon met een demonstratie van moslims, die hun woede uitten over de dood van honderden moslims bij aanvallen van christelijke extremisten in Yelwa in Centraal-Nigeria.De gouverneur van Kano, Ibrahim Shekarau, heeft moslims opgeroepen af te zien van verder geweld. ,,Wraak is niet aan u. Wraak is aan Allah.”

Deel dit artikel