Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Telstar-voetballer rijdt door wegafzetting en verongelukt

Home

(Novum) - De 21-jarige Stormvogels/Telstar-voetballer Luciano van den Berg uit Almere is zondagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A6. De man was door een wegafzetting gereden die was opgericht na een eerder ongeluk.

Het eerste ongeval gebeurde rond 07.00 uur ter hoogte van de afslag Almere-Haven. Een 29-jarige man uit Dronten was door nog onbekende reden de macht over het stuur verloren, maar kon veilig op de vluchtstrook parkeren. Drie politieagenten en een medewerker van de wegenwacht hielpen hem bij te komen van de schrik. Zij hadden de snelweg met pionnen afgezet om de brokstukken op te ruimen.

Van den Berg heeft deze wegafzetting waarschijnlijk niet of te laat gezien, zegt politiewoordvoerder Marieke Westerink. Zijn voertuig raakte de pionnen, slipte en botste uiteindelijk met de neus tegen de stilstaande auto van de Drontenaar. De voetballer was op slag dood.

De Drontenaar en zijn 31-jarige bijrijder uit Haarlem stonden naast hun geparkeerde auto, maar werden geraakt toen deze als gevolg van de botsing wegschoot. Zij zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder is inmiddels weer naar huis. De Drontenaar ligt met rugletsel in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

De A6 was na het ongeluk twee uur afgesloten.

Deel dit artikel