Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Telegraaf koopt uitgever gratis Zweeds dagblad

Home

Van onze redactie economie

De Telegraaf koopt een meerderheidsbelang in de Zweedse uitgever Stockholm News Provider. Het jonge bedrijf is uitgever van het gratis Zweedse dagblad Stockholm News, een concurrent van het Zweedse Metro.

Stockholm News is het geesteskind van directeur Thomas Grahl. Hij werkte eerder bij Metro, de gratis krant van de eveneens Zweedse uitgever Metro International. De laatste heeft Metro in 1999 ook in Nederland geïntroduceerd, waarop de Telegraaf meteen de gratis krant Spits lanceerde. Beide kranten hebben sindsdien de losse verkoop van de reguliere kranten onder druk gezet.

,,Het is een jonge onderneming, en het was bekend dat er op een gegeven moment op zoek moest worden gegaan naar nieuwe financiers. Wij hadden al contacten met het bedrijf'', zegt W. Kok, directeur van de Telegraaf. Binnen enkele maanden is het nieuwe Stockholm News de derde krant van de Zweedse hoofdstad geworden met een oplage van 145000 bladen per dag.

,,Het concept van gratis kranten is een mooie aanvulling in krantenland. Wij doen dit niet om Metro in eigen land aan te vallen. Het moet vooral interessant zijn voor onze aandeelhouders.''

,,Samen met De Telegraaf kunnen we de continuïteit zeker stellen'', aldus voorzitter B. Nordstrand van de raad van commissarissen van Stockholm News. De Telegraaf gaat de Zweedse krant stimuleren het verspreidingsgebied te vergroten. ,,Stockholm News heeft de mogelijkheden om een sterke positie op de lokale markt te veroveren'', weet Kok.

Deel dit artikel