Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Telegraaf komt op Internet dichter bij een echte krant

Home

AMSTERDAM - De website van De Telegraaf op Internet bevat sinds gisteren een nieuwe rubriek waarin de hele dag door nieuws wordt gebracht. NieuwsLink moet geïnteresseerden korte en levendige nieuwsberichten brengen, waarbij het niet uitmaakt wanneer ze inloggen.

Het idee achter NieuwsLink is het gat opvullen tussen de papieren krant en de radio en televisie. De Telegraaf, die 's avonds en 's nachts gemaakt wordt, brengt één keer per dag nieuws terwijl radio en televisie meerdere keren per dag nieuwsbulletins uitzenden. Met de nieuwe rubriek wil De Telegraaf gebruikers nu ook de mogelijkheid geven via Internet op de hoogte te blijven van de laatste nieuwsberichten.

NieuwsLink heeft een aparte knop op de site. Ook bewegen de koppen van de nieuwsberichten van links naar rechts door het scherm. Na een klik op de knop, verschijnt een nieuw venster met daarin een overzicht van de artikelen. Wie hier verder klikt, krijgt het bericht in het venster. Door het venster te sluiten, keert de lezer terug op de site van De Telegraaf.

In NieuwsLink komen volgens een Internet-redactrice van De Telegraaf verschillende soorten berichten te staan. “Nieuws uit het binnenland, het buitenland, financieel nieuws, sport, noem maar op.” Ook kunnen er binnenkort foto's bij de berichten worden geplaatst.

Daar waar De Telegraaf op Internet een kopie is van de papieren krant, moet NieuwsLink gezien worden als een aanvullende nieuwsservice. Toch blijven de echte primeurs voor de papieren krant. “We kunnen de opening van de krant natuurlijk niet de dag ervoor op Internet zetten.” Daarvoor moeten de geïnteresseerden toch de volgende ochtend naar de krantenkiosk.

Deel dit artikel