Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Teken van leven gegijzelde Nederlander Mali

Home

Een oude moskee in Timboektoe © afp
Update

Van drie gijzelaars in het noordoosten van Mali, onder wie een Nederlander, zijn vandaag opnames verspreid waar ze op vertellen goed te worden behandeld. Op de website Youtube is onder anderen Sjaak Rijke uit ons land te zien die zegt: 'Ik ben Sjaak Rijke uit Nederland. Ik ben met al-Qaeda en ik word goed behandeld. Ik heb deze brief uit Nederland vandaag ontvangen.'

Hij lijkt in een soort hut van klei te zitten en heeft een brief waar 29-01-2012 op staat. Hij werd samen met een Zweed en een Zuid-Afrikaan 25 november in de stad Timboektoe ontvoerd. Daarbij werd een Duitse toerist doodgeschoten. De echtgenote van de Nederlander wist toen uit handen van de ontvoerders te blijven.

De Zuid-Afrikaan en de Zweed zijn ook gefilmd maar in de open lucht. Alle drie de gijzelaars zeiden goed te worden behandeld en waren te zien tegen de achtergrond van een zwart-witte vlag zoals die wordt gebruikt door de extremistische splinterbeweging Ansar Dine of Ansar al-Din, de Verdedigers van het Geloof.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie