Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Teken van boven? Bliksem slaat in in de Sint Pieter

Home

Redactie

Video

Was het een teken dat de Heer de pauselijke ontwikkelingen op de voet volgt? En zo ja, was het dan een teken van goedkeuring of van woede? Of was het, dat kan natuurlijk ook, een meteorologische toevalligheid?

Hoe dan ook: gisterenavond, op de dag dat Benedictus XVI zijn historische besluit bekendmaakte, sloeg de bliksem in in de Sint Pieter in Rome, 's werelds grootste basiliek en zetel van de paus. Camera's van de BBC legden het tafereel vast. Vooral in de slow motion is goed te zien hoe de bliksem precies naar het topje van de koepel wordt geleid.

Benedictus maakte gisteren tot ieders verrassing bekend dat hij op 28 februari om 20.00 uur 's avonds zijn functie naast zich neer zal leggen. Het is voor het eerst in ruim zeven eeuwen dat een paus besluit vrijwillig afstand te doen van de heilige stoel. De verwachting is dat de kardinalen nog voor Pasen (31 maart en 1 april) een nieuwe paus uit hun midden zullen hebben gekozen. Dan zal niet de bliksem, maar witte rook boven de Sint Pieter te zien zijn.

Lees verder na de advertentie
© AFP

Deel dit artikel