Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Teeven: tiental asielkinderen zit in de cel

Home

Redactie

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. © ANP

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie vindt dat zoveel mogelijk moet worden voorkomen dat asielzoekende kinderen in een cel worden opgesloten. Op dit moment zit er volgens hem 'een tiental'' kinderen in grensdetentie. Die kinderen zijn net Nederland binnengekomen.

Dat zei Teeven vandaag in een reactie op de kritiek van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Nils Muiznieks van de Raad van Europa. Die vindt dat het gevangenzetten van asielzoekers, en met name kinderen, ingaat tegen de mensenrechten. Hij vindt dat Nederland moet stoppen met het automatisch opsluiten van asielzoekers die uit landen buiten de Europese Schengenzone komen.

Asielzoekers kunnen vlak na na binnenkomst in grensdetentie komen en soms worden uitgeprocedeerden die op het punt staan te worden uitgezet, opgesloten om te voorkomen dat ze in de illegaliteit duiken. Gezinnen met kinderen worden al niet meer opgesloten.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel