Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Teeven gaat praten over kinderen in de cel

Home

Redactie

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven in het parlementsgebouw. © anp

Staatssecretaris Fred Teeven gaat praten met de organisaties die zijn verenigd in de coalitie 'Geen kind in de cel'. Dat heeft hij de Tweede Kamer donderdagavond beloofd.

Verschillende partijen willen helemaal nooit kinderen in vreemdelingendetentie zien, ook de PvdA niet of in elk geval 'zo min mogelijk'. Kinderen die met hun ouders op Schiphol arriveren, maken echter nog steeds kans in grensdetentie te komen. D66 wil eigenlijk dat er wettelijk wordt vastgelegd dat kinderen nooit in de cel mogen belanden.

Teeven wil naar eigen zeggen ook zelf 'helemaal niet' dat kinderen in detentie komen, maar grensdetentie blijft volgens hem soms nodig. Toch heeft hij oren naar overleg met 'Geen kind in de cel'. Ook wil hij kijken of er alternatieven mogelijk zijn. 'Er zit niemand op te wachten, op kleine kinderen in de cel.'

Een meerderheid in de Kamer toonde zich niet ontevreden over het nieuwe asielbeleid van Teeven. ChristenUnie, SP en GroenLinks zijn niet erg enthousiast, die hadden het graag nog allemaal wat ruimhartiger gezien. De PVV daarentegen vindt de staatssecretaris juist weer te goedig.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel