Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Te vondeling gelegde baby blijkt spoorloos verdwenen

Home

ARNHEM (ANP) - Het pasgeboren kindje van een 23-jarige vrouw uit Druten is verdwenen, nadat zij het op 2 september 1994 te vondeling legde in een park in Hilversum.

Dat bleek gisteren voor de rechtbank in Arnhem, waar de officier 15 maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, eiste tegen de vrouw.

De vrouw bleek onder zware druk van haar vriend te hebben gehandeld. Die dreigde haar met de dood als zij zwanger zou worden. Het paar had al een kind en dat vond de man voldoende.

De vrouw verborg haar zwangerschap. De bevalling deed zij in haar eentje. Daarna kleedde zij haar baby aan, stopte hem in een plastic zak en legde die op een plek waarvan ze wist dat er veel mensen langs kwamen. De baby is sindsdien spoorloos.

Voor de rechtbank werden verschillende suggesties geopperd. Toevallige passanten kunnen het kind meegenomen hebben en opvoeden als hun eigen kind. De baby kan ook zijn opgegeten door dieren.

Uitspraak 6 november.

Deel dit artikel